Балистички елек БE-02, брзо ослободливи


4. Балистички елек БE-02, брзо ослободливи,  над облека, e дизајниран да ги заштити градите и половината. Балистичкиот елек е изработен со два внатрешни џебови напред/назад за носење на балистички плочи со димензија 250x300 мм.

Ниво на заштита

IIIA (според  NIJ 0101.06)

Балистички материјал

UHMW PE, UD

Надворешна ткаенина (водоотпорна

Cordura

Боја

Спрема барање

Големина

S, M, L, XL, XXL

Тежина

3.8 кг

Гаранција за балистички материјал

5 години