Балистички елек БE-02, Краток V1


5. Балистички елек БE-02, Краток V1,  над облека, е дизајниран да ги заштити градите и половината. Балистичкиот елек е изработен со два надворешни џебови напред/назад за носење на балистички плочи со димензија 250x300 мм.

Ниво на заштита

IIIA (според . NIJ 0101.06)

Балистички материјал

UHMW PE, UD

Надворешна ткаенина водоотпорна

Cordura

Боја

Upon request

Големина

S, M, L, XL, XXL

Тежина

2.9 кг

Гаранција за балистички материјал

5 години