Балистички елек БE-02, Краток V2


6. Балистички елек БE-02, Краток V2,  над облека, е дизајниран да ги заштити градите и половината. Балистичкиот елек е изработен со два надворешни џебови напред/назад за носење на балистички плочи со димензија 250x300 мм.

Ниво на заштита

IIIA (според  NIJ 0101.06)

Ballistic material

UHMW PE, UD

Надворешна ткаенина (водоотпорна

Cordura

Боја

Спрема барање

Големина

S, M, L, XL, XXL

Тежина

2.9 кг

Гаранција за балистички материјал

5 години