Балистички елек БE-02, Полициски


1.Балистички елек БE-02, Полициски, над облека, е дизајниран да ги заштити градите, половината, вратот, рамената и препоните. Балистичкиот елек е изработен со два надворешни џебови напред/назад за носење на балистички плочи со димензија 250x300 мм.

Заштитно ниво

IIIA (acc. NIJ 0101.06)

Балистички материјал

UHMW PE, UD

Надворешна ткаенина (водоотпорна)

Cordura

Боја

Спрема барање

Големина

S, M, L, XL, XXL

Тежина

4.5 кг

Гаранција за балистичкиот материјал

5 години