Балистички елек БE-02, Војнички


2. Балистички елек БE-02, Војнички, над облека, е дизајниран да ги заштити градите, половината, вратот, рамената и препоните. Балистичкиот елек е изработен со два надворешни џебови напред/назад за носење на балистички плочи со димензија 250x300 мм.

Ниво на заштита

IIIA (acc. NIJ 0101.06)

Балистички материјал

UHMW PE, UD

Надворешна ткаенина (водоотпорна)

Cordura

Боја

Спрема барање

Големина

S, M, L, XL, XXL

Тежина

4.5 кг

- Гаранција за балистички материјал

5 години