Балистички елек БE-02


3. Балистички елек БE-02, над облека, е дизајниран да ги заштити градите, половината, и вратот. Балистичкиот елек е изработен со два внатрешни џебови напред/назад за носење на балистички плочи со димензија 250x300 мм.

Ниво на заштита

IIIA (acc. NIJ 0101.06)

Балистички материјал

UHMW PE, UD

Надворешна ткаенина (водоотпорна)

Cordura

Боја

Спрема барање

Големина

S, M, L, XL, XXL

Тежина

3.8 кг

Гаранција за балистички материјал

5 години