Балистички елек БE - 04, VIP


8. Балистички елек БE - 04, VIP, под облека, е дизајниран да ги заштити градите и половината. Балистичкиот елек е изработен со безбедни чичек ленти за добро прилагодување на телото.

Ниво на заштита

IIIA (според  NIJ 0101.06)

Балистички материјал

UHMW PE, UD

Надворешна ткаенина

Памук/Полиестер

Боја

Спрема барање

Големина

S, M, L, XL, XXL

Тежина

2.8 кг

Гаранција за балистички материјал

5 години