Балистички елек БE - 04


7. Балистички елек БE - 04, под облека, е дизајниран да ги заштити градите и половината. Балистичкиот елек е изработен со безбедни чичек ленти за добро прилагодување на телото..

Ниво на заштита

IIIA (според  NIJ 0101.06)

Балистички материјал

UHMW PE, UD

Надворешна ткаенина

Cotton

Боја

бела или друга

Големина

S, M, L, XL, XXL

Тежина

2.8 кг

Гаранција за балистички материјал

5 години