Балистички елек, Де - минерски


9. Балистички елек, Де - минерски над облека, е дизајниран да ги заштити предниот дел на градите, половината, вратот, рамената и препоните. Балистичкиот елек е изработен со надворешен џеб од предната страна за носење на балистичка плоча со димензија 250x300 мм.

Заштитно ниво

V50 > 480 (acc. Stanag 2920)

Балистички материјал

Aramide

Outer fabric (waterproof)

Cordura

Боја

Спрема барање

Големина

S, M, L, XL, XXL

Тежина

4.2 кг

Гаранција за балистички материјал

5 години