Балистички плочи


 

I. Балистички плочи за лична заштита

Со растечката глобална нестабилност и поголемиот број достапност на моќнo оружје, NIJ IIIA меките панцири не секогаш обезбедуваат доволна заштита. За ова, ние нудиме тврди оклопни плочи за вметнување со степен на заштита NIJ III и NIJ IV (Ниво III и IV според NIJ 0101.04 стандард).

Нашите балистички плочи се изработени од повеќе современи балистички материјали: полиетилен и арамид (Dyneema HB2 и Twaron). Овие плочи можат лесно да бидат вметнати во предниот и задниот џеб на нашите елеци со ниво NIJ IIIA, за зголемена (надградена) заштита.

Ние произведуваме балистички оклопни плочи за вметнување, со степен на заштита NIJ III и NIJ IV и може да се изработат од полиетилен и арамид/Керамички композитни материјали. Алуминиум нитрид и силициум карбид керамика се користат за да се делува на нивото на заштита и тежината.

Користењето на овие напредни композитни материјали овозможува да се задржи ниска тежина, која го минимизира заморот и ограничување на движењето на носителите.

Стандардна големина е 250x300мм со дебелина од 20мм.

Ballistic-plates-01.jpg

Ballistic-plates-02.jpg

Ballistic-plates-03.jpg


II. Балистички плочи за заштита на воени возила
 

Балистичките панели се изработени од ткаени стаклени конци и филм специјална модифицирана фенолна смола, а се наменети за ефикасна заштита против анти-тенковски проектили. Тие беа успешно имплементирани во поранешниот Советски тенк Т-72, како и во подобрената верзија на поранешна Југославија - тенкот М-84.

Ballistic-plates-for-military-vehicles-protection.jpg