Балистички шлем


Балистички шлемови се наменети за лична заштита, а се изработени од најсовремени балистички материјали како што се полиетиленски и арамидни влакна и модифицирани терморегулациски и термопластични матрици.Tие се наменети и тестирани за овозмозат заштита, како против фрагментација од распрскувачка и од зрнеста муниција. Балистичките шлемови се користат од страна на војската, полицијата, агенции за обезбедување, тактички и тимови за деминирање. Шлемовите се дизајнирани да обезбедат оптимална заштитна покриеност, удобност при носење, минимално ограничување на движењето и мобилност, одлична апсорпција на удар и широка периферна визија за операторот.
 

 

Балистичките шлемови ги поседуваат следните карактеристики:

  • Внатрешниот систем за амортизација овозможува совршено прилагодување спрема големината на главата, а со подбрадокот се овозможува стабилност при носењето;
  • Школката од шлемот е изработена од само-гасиви пластични материјали;
  • Не кородира, бара минимум одржување;
  • Влакнестата природа на заштитната школка го намалува ризикот од рикошет со задржување на проектилите дури и при високи агли на удар;
  • Цврст е, не се деформира и не пука лесно.

Ние ги произведеуваме во два вида:

1
helmets-psgt-landing.jpg
2
helmets-ach-landing.jpg

              PASGT  Балистички шлем                                      ACH / MICH Балистички шлем

 

 

 

Стандардните шлемовите, нормално се испорачуваат во средна големина. Специфични големини и форми се со нарачка и се достапни ако е потребно.


Димензииhelmets-landing-scheme.jpg

 

 

Должина

(мм)

Ширина

(мм)

Висина

(мм)

Покриеност

(cм2)

Школка тежина

(гр)

Средна

237 219 164 1130 1250

Толеранции: ± 5 mm