Балистички штит


Балистичките штитови се производи способни да заштитат од повеќе погодоци, изработени се од современи лесно армирани пластични композитни влакна со високи перформанси (Dyneema® UD PE, Aramid).

Сите штитови користат ергономски дизајнирани рачки кои овозможуваат лесни и неуморни маневри.

Прозорецот за гледање со димензии 80x180мм е изработен да заштити од стандардни куршуми и обезбедува јасен и непречен поглед.

Стандардно штитовите се испорачуваат со димензии 500x900 мм. На барање, штитовите може да се произведат со различни димензии .

Стандардната боја на штитовите е црна, но и други бои се достапни.

1. Балистички штит - Ниво IIIA

Овие штитови се со врвна заштита од сите пиштолски калибри како и со висока отпорност од брзи фрагменти. Специјално позиционираното гледиште обезбедува поголема заштита за долниот дел од телото без да се жртвува главата. Одговара на стандардот NIJ 0108.01 - Ниво IIIA . Ова е борбен штит!

Ниво на заштита

V50 > 600 m/s (acc. Stanag 2920) IIIA  acc. NIJ 0108.01

Материјал

Арамид

Прозорец за гледање

80x180 мм

Димензии на штит

650x1200 мм

Тежина

10,5 кг

balistic-shields-1.jpg

Балистички штит – Ниво IIIA – 650x1200мм

balistic-shields-2.jpg

Балистички штит – Ниво IIIA - 500x900mm


2. Балистички штит - Ниво III

Постојаната потреба од зголемување на Нивото на заштита, доведе до производство на балистички штит со ниво на заштита III. Терористичките закани на универзитетите, средните и основните училишта, трговските центри, и големите спортски настани, остануваат висок профил на цели за терористички групи.

Ниво на заштита

V50 > 600 m/s (acc. Stanag 2920)  III  acc. NIJ 0108.01

Материјал

Dyneema

Прозорец за гледање

80x180 мм

Димензии на штит

650x1200 мм

Тежина

20 кг

 

balistic-shields-3.jpg

Полициски балистички штит – ниво III


3. Балистички штит - Ниво IV

Балистичкиот штит ниво IV е мобилен штит со висока заштита од повеќе погодоци од панцирни зрна, и сите помали балистички закани. Штитот е рамен и е изработен од алуминиум оксид керамички плочки поставени на крута арамидна подлога. Количката обезбедува стабилност и висока манипулативност на платформата и е способна за непречено свртување, и за груб терен на движење.

Штитот може да биде опремен со пакет од халоген комплет за осветлување и систем за полнење на батерии.

Ниво на заштита

IV  acc. NIJ 0108.01

Материјал

Арамид+Алуминиум оксид керамика

Прозорец за гледање

80x180 мм

Димензии на штит:

600x1200 мм

Тежина

70 кг

 

balistic-shields-4.jpg

Кликнете тука за NIJ Standard - 0108.01 Балистички отпорни заштитни материјали pdf-icon.png