Ballistic plates for military vehicles protection


II. Балистички плочи за заштита на воени возила

Балистичките панели се изработени од ткаени стаклени конци и филм специјална модифицирана фенолна смола, а се наменети за ефикасна заштита против анти-тенковски проектили. Тие беа успешно имплементирани во поранешниот Советски тенк Т-72, како и во подобрената верзија на поранешна Југославија - тенкот М-84.

Ballistic-plates-for-military-vehicles-protection.jpg