Штитник за лице - Поликарбонатен визир


Визирот против демонтрации е заштитна опрема која главно се користи за заштита на главата и лицето од напад или други потенцијални закани. Визирот е отпорен на продирање, удари и оган, отпорен е на магла и абразија.

Изработен е од огноотпорни, анти-шок поликарбонатни материјали, со рамна површина на визирот.

Face-shields-Polycarbonate-visor.jpg

Главни карактеристики:

Ниво на заштита

V50 >250 m/s (acc.според Stanag 2920)

Материјал

Поликарбонат3 - 6мм дебелина

Визир - стил

рамен 83% видливост

Тежина

500 - 650 гр.