Транспарентни штитови (против немири)


Изработени се од термопластичен транспарентен поликарбонат. Тие се погодни за анти немири, при што персоналот може да ја набљудува надворешната ситуација. Овој вид на анти немири штит се одликува со голем индекс на рефлекција, задржување на пламен и добра отпорност на удар, топлина и хемиска корозија. Персоналот со анти немири штит може да биде ефикасно заштитен од напад со тули, камења и стапови.

Гумената заштита од внатрешната страна обезбедува дополнителна заштита за раката, зглобовите и подлактицата. Прицврстувањето се врши со широка полиестерска гуртна и чичак трака, со што се овозможува брзо ослободување, доколку тоа е потребно. Овој начин на врзување овозможува безбедност, ергономичност и пријатно чувство при носење. Врзувањето е изменливо наменето за деснораки и левораки корисници.

Материјал

Поликарбонат со дебелина 4мм

Димензии

W:480-660 x H:600-1700 мм

Тежина

2,7-4,6 кг

Боја

Транспарентен 80%

Алуминиумска рачка

за десна или лева рака

Систем за суспензија

Прилагодлива чичак трака,
Заштитна гума од внатрешната
страна за заштита на подлактицата

transparent-shields-antiriot-01.jpg
Транспарентен штит (Анти немири) – Воена полиција 500x900мм

 

transparent-shields-antiriot-02.jpg
Полициски транспарентен штит (Анти немири) – краток 500x700мм

 

transparent-shields-antiriot-03.jpg
Полициски транспарентен штит (Анти немири) – среден 550x1000мм
 

transparent-shields-antiriot-04.jpg
Полициски транспарентен штит (Анти немири) – Долг 550x1700мм