Вреќа за спиење


Вреќата за спиење е заштита за еден човек да спие во неа, при кампување, планинарење, пешачење или качување по планини и сл. Нејзината примарна цел е да се обезбеди топлина и топлинска изолација. Таа, исто така заштитува, до одреден степен, против ветар и врнежите.

Главни карактеристики

Материјал

Тенок изолатор, P80 изолација

Температура:

- 20˚C

Тежина:

3230 гр

Димензии

800 x 2200 мм

Sleeping-bag.jpg